top of page

za 18 jun

|

Tivoli Vredenburg Cloud Nine

Dag van de Componist

https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/dag-van-de-componist-18-06-2022/

Tickets are not on sale
See other events

Time & Location

18 jun 2022, 20:00

Tivoli Vredenburg Cloud Nine, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht, Netherlands

About the event

Componisten van strijkkwartetten en symfonieën staan zelden zelf op het podium in de schijnwerpers. Hoog tijd om de levende componist eens op het schild te hijsen. In samenwerking met NPO Radio4, Gaudeamus en het Nieuw Genootschap Nederlandse Componisten organiseert TivoliVredenburg dit festival ter ere van de componist. Overdag zijn bezoekers welkom tijdens live radio-uitzendingen, ’s avonds klinkt van alle kanten een veelzijdig concertprogramma. Bovendien wordt de grootste grafische partituur aller tijden uitgerold, van Utrecht CS naar TivoliVredenburg, … en gespeeld uiteraard!

Talloze Utrechtse muziekorganisaties en -groepen leveren bijdragen aan het avondprogramma van de Dag van de Componist. Kersverse winnaars van het Nederlands Vioolconcours muziek van levende Nederlandse componisten en er klinkt nieuw werk van jonge componisten uit het muzieknetwerk Rizoom. Frisse Oren speelt stukken uit hun jeugdvoorstelling STREK (3+) met muziek van Oene van Geel. De ensembles Postland, Insomnio en T R O M P O spelen werk dat ze in nauwe samenwerking met verschillende componisten ontwikkelden. Makerscollectief BUI laat zien dat componeren ook iets is dat spontaan en ter plekke kan gebeuren, en Gemma Luz Bosch laat horen dat er klank in klei zit.

Partners: Nieuw Genootschap Nederlandse Componisten, NPO Radio 4, Gaudeamus, TivoliVredenburg, Nederlands Vioolconcours, Frisse Oren, GIST, Postland, Insomnio, Rizoom

Share this event

Event Info: Events
bottom of page